Laxpudding

Gick förbi fiskdisken och såg BD-fisks förpackningar med rökt lax och blev så sugen på laxpudding. Rimmad lax går också bra att använda. Receptet räcker till 4 personer och eventuellt en portion till lunchlåda.

Ingredienser

400 gram rökt lax
1 dl hackad purjolök
800 gram potatis (halvkokt, skalad)
3 st ägg
2,5 matgrädde
salt, peppar (både vit och svart)
Hackad dill, om man tycker om det.
ett par klickar smör
1 citron

Tillagning

Värm ugnen till 175 grader.
Skiva laxen, purjolöken och potatisen. Smöra en avlång form och lägg i ett lager potatis, sen på med ett lager lax och en del av purjolöken. Strö över peppar och beroende på hur salt lax du använder, även lite salt. Fortsätt lägga ingredienserna i lager, avsluta med potatis överst.
Vispa samman grädde och ägg och häll blandningen i formen.
Lägg på några klickar smör och sätt in i mitten av ugnen i ungefär 35 minuter eller tills puddingen känns fast och har fått fin färg.

Servera med citronklyftor.

20120219-091226.jpg

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *